Of u nu wilt emigreren, overwinteren, vakantie vieren met familie of investeren, de Costa Blanca Noord is een veelzijdig gebied met tal van goede, deels unieke, eigenschappen. Te beginnen met het mildste klimaat van Europa. Zowel ‘s zomers als ’s winters is het er bijzonder aangenaam én levendig!

Onderstaand een overzicht van de eigenschappen van ons prachtige werkgebied.

Mildste klimaat van Europa

Micro klimaten

De gevoelstemperatuur in de winter wordt met name bepaald door de zon. In een zonnetje is het aangenaam warm, ook bij ‘slechts’ 16 graden. Zodra de zon weg is, voelt het direct frisser aan. Zoals te zien is in bovenstaand overzicht, schijnt de zon volop. De laagste gemiddelde temperatuur wordt gemeten in december, maar de zon is er dan nog steeds 5 uur per dag! In dit gebied is wel sprake van een aantal microklimaten. Anders dan wij in Nederland of België gewend zijn, hebben de Middellandse Zee en enkele bergen invloed op het klimaat. Zo kunt u een aanmerkelijk temperatuurverschil ervaren aan de ene of andere kant van een berg.

Daarnaast heeft een sterke (in de winter vrij koude) Noordenwind een enorme invloed op de temperatuur. Daar moet u bij de aankoop van de woning rekening mee houden. Ook zijn bepaalde zones niet vrij van laaghangende en aanhoudende bewolking in de winter.

Concurrentie

Op het gebied van het klimaat wint de Costa Blanca Noord het van Zuid-Frankrijk, Italië en Noord-Spanje door de warmere winterdagen die aanvoelen als een aangenaam voorjaar. In de zomer wint het mildere klimaat de strijd van Griekenland, Turkije of de Costa del Sol, waar het veel heter wordt.

Zeer goede infrastructuur

De internationale luchthavens Alicante en Valencia liggen op respectievelijk 80 en 110 kilometer van de Costa Blanca Noord. Op beiden wordt vanaf meerdere luchthavens in Nederland en België gevlogen, ook door de goedkope maatschappijen en ook in de winter. De bereikbaarheid van beide luchthavens is zeer goed door gebruik te maken van de A(P)7 tolweg, met afritten bij Altea, Benissa en Denia. Daarnaast worden de dorpen onderling verbonden via de Provinciale weg N-332 en tal van goede andere verbindingswegen. Hierdoor is de reistijd ook binnen de regio zeer aanvaardbaar

Het hele jaar door levendig

Een van de belangrijkste redenen dat dit gebied zo in trek is bij mensen die er (een deel van) de winter doorbrengen is dat het voorzieningenpeil geldt voor alle jaargetijden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Noord-Spanje, of de eilanden Ibiza en Mallorca, waar het grootste deel van de voorzieningen na half september op slot gaat, blijft aan de Costa Blanca Noord alles open. Hoewel de temperatuur van het zeewater in januari slechts 14 graden is, is het op het strand en op het terras goed toeven.

Zomer En Winter Groen

De Costa Blanca Noord is een heuvelachtig en groen gebied. Door het grote aantal pijnbomen in deze regio, die zowel in de zomer als in de winter hun groene kleur behouden, behoudt de regio zijn groene karakter het hele jaar door. 

Gekoppeld aan het hoge aantal zonuren in de winter en de milde temperatuur voelen de wintermaanden meer als voorjaar.

Schone lucht

Door het weinige verkeer, het gebrek aan industrie en de aanwezigheid van groen blijkt de Costa Blanca Noord over zeer schone lucht te beschikken.

Het gebied komt dan ook in de hoogste regionen voor van de lijstjes van de Wereld Gezondheids Organisatie.

Het verschil met dichtbevolkte gebieden in het Noorden van Europa is dagelijks merkbaar.

INVESTERING

Goed te verhuren

Met name in de maanden juli en augustus (hoogseizoen), maar ook in de maanden mei, juni, september en oktober (middensizoen) kan een behoorlijke opbrengst worden behaald door uw vakantiehuis te verhuren. Het is daarnaast zeker ook mogelijk in de wintermaanden te verhuren, al dan niet voor een langere termijn. Wij vertellen u er graag meer over.

Geen massatoerisme

De Costa Blanca als geheel verwerkt een hoop toeristen per jaar, waarvan echter een groot deel naar het verderop gelegen Benidorm gaat. De hoek van Denia tot Altea kenmerkt zich door veel laagbouw (op Calpe en een deel van Denia na), waardoor er nooit extreme drukte heerst. Alleen in de maand augustus, wanneer alle Spanjaarden vakantie houden, is als druk aan te merken. In vergelijking met andere delen van Spanje valt het overigens erg mee. Men kan een parkeerplaats vinden en een plek in het restaurant. Ook hier zijn wel plaatselijke verschillen; wij vertellen u dit graag in detail.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wilt u een vrijblijvend en kosteloos een oriënterend gesprek in Nederland?
U bent van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.