Bent u nog niet bekend met de regio? Maak kennis met ons werkgebied door de verschillende video’s van dorpen en streken. Zo kunt u alvast wat sfeer proeven en de verschillen ontdekken.

Costa Blanca Noord

Ons werkgebied kent een aantal dorpen en gebieden die we hieronder in willekeurige volgorde verder toelichten . Het kaartje hiernaast geeft een overzicht van de ligging. Wilt u meer lezen over de kenmerken van het gebied, klik dan hier.

Javea

Aantal inwoners: ca. 33.000

Grootte: ca 69 km2

Javea is een uitgestrekt gebied met veel groen, aan de noordzijde beschermd door de berg de Montgo uitlopend in de Cap San Antonio en aan de zuidzijde de prachtige hoge kliffen en baaitjes bij de Cap de la Nao. Het dorp kent drie gezichten: typisch athentiek Spaans in het oude dorp, typisch Mediterraans in de Puerto en typisch toeristisch aan het strand van Arenal.

>Bekijk woningen in Javea

Moraira (Teulada)

Aantal inwoners: ca. 14.500

Grootte: ca 32 km2

Het dorpje Teulada-Moraira is geroemd om zijn kleine baaitjes waaronder El Portet, gezellige dorpspleinen en gemoedelijke sfeer. Het is zeer geliefd onder Noordeuropeanen, zowel in de zomer als de winter.

 >Bekijk woningen in Moraira 

Benissa

Aantal inwoners: ca. 12.500

Grootte: ca 70 km2

De gemeente Benissa is zeer uitgestrekt, van de rotsachtige kust tot het bergachtig gebied landinwaarts. In het midden ligt een van de mooiste gebieden van de Costa Blanca, Pedramala, waar men doorgaans mooie authentieke woonboerderijen vindt (finca´s) in het glooiende heuvellandschap.

>Bekijk woningen in Benissa

Denia

Aantal inwoners: ca. 44.000

Grootte: ca 66 km2

Denia is in ons werkgebied het enige dorp met een stads karakter. Lange zandstranden en typische toeristische wijken vindt men aan de noordzijde en kleine beschutte baaitjes kenmerken de zuidkant van het dorp. In het midden de prachtige jachthaven en de haven met de ferries naar Ibiza en Mallorca.

 >Bekijk woningen in Denia

Altea

Aantal inwoners: ca. 24.000

Grootte: ca 34 km2

Het dorp Altea huisvest de beroemde wijk Altea Hills dat als enige in het gebied over 24 uurs bewaking beschikt inclusief slagbomen om binnen te komen. Het dorp kent enkele prachtige residentiele zones en ligt direct aan de tolweg en de provinciale weg N 332.

 >Bekijk woningen in Altea

Calpe

Aantal inwoners: ca. 27.000

Grootte: ca 24 km2

Calpe is de enige plek binnen het werkgebied met een aanzienlijke hoogbouw. Het dorp, dat direct aan zee ligt wordt gekenmerkt door de “Peñon de Ifach”, ook wel aangeduid met “de rots van Calpe”, die precies in het midden van de boulevard ligt. Calpe heeft een langgegerekt zandstrand en boulevard dat zich uitstekend leent voor lange wandelingen.

 >Bekijk woningen in Calpe

Benitachell

Aantal inwoners: ca. 5.000

Grootte: ca 13 km2

Het dorpje Benitachell is met name bekend om zijn prachtige grotten. Onderstaande video toont het eigen strandje van de Cumbre del Sol en laat de populairste trekpleister van Benitachell zien: een duik in de grotten.

 >Bekijk woningen in Benitachell

Jalon Vallei

Aantal inwoners: ca. 3.300

Grootte: ca 35 km2

Deze vallei kent enkele dorpjes als Lliber, Parcent, Alcalali, Murla en Benichembla. Het dorp Jalon is verreweg het grootst. Het gebied wordt gekenmerkt door wijnbouw, de vlooienmarkt op Zaterdag en de prachtige amandelbloesem aan het einde van de winter. Qua klimaat is het minder mild dan aan de kust.

>Bekijk woningen in Jalon vallei

Dagelijks het laatste aanbod in uw mailbox