Veilig kopen in Spanje hoeft u NIETS meer te kosten! Costa Select brengt geen aankoop-bemiddelingskosten in rekening indien wij u bij diverse makelaars uit ons netwerk kunnen introduceren. Met een groot aantal makelaars hebben wij namelijk een overeenkomst, waarbij we een deel van de courtage ontvangen die de verkoper in Spanje betaalt. Dit bedrag is reeds in de verkoopprijs verwerkt. 

Veilig kopen in Spanje met
Nederlandstalige begeleiding

Hieronder beschrijven we de fases die u als potentiële koper doorloopt wanneer wij u mogen begeleiden naar uw droomhuis in Spanje. Uiteraard is dit een algemeen beeld en kan dit in uw individuele situatie verschillen.

Oriëntatie

Inlezen is belangrijk als u een huis gaat kopen in Spanje. Op deze website leest u over de kosten bij de aankoop en bezit van de woning, over de kenmerken van de Costa Blanca Noord, over mogelijkheden voor nieuwbouw en onze dienstverlening. Ook hebben we van een aantal dorpen de belangrijkste eigenschappen voor u op een rij gezet.

Daarnaast houden wij u graag dagelijks op de hoogte van relevante woningen in onze database. 

> Schrijf u in voor de Woningmail

Maak kennis in Nederland

Costa Select kan u via e-mail en telefoon goed adviseren. We kunnen via deze weg de algemene mogelijkheden toelichten en uw specifieke wensen bespreken.

Kantoor in Nederland

Toch nodigen we u bij voorkeur graag uit op ons kantoor in Amersfoort voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Hierin kunnen we vaak meer details en wensen achterhalen, zodat we gerichter voor u aan de slag kunnen. Na dit uitgebreide gesprek heeft u bovendien een compleet beeld van wat wij voor u kunnen betekenen.

> Afspraak maken in Nederland

Huizen selecteren en bezoeken

Denise van Scheppingen – Costa Select: “U hoeft niets te doen. Komt u echter zelf een geschikte woning tegen bij een andere makelaar of op internet? Geef het aan ons door, dan nemen wij dit mee in onze selectie.”

Wij laten u de verschillende dorpen en wijken zien die voor u interessant kunnen zijn.

Wij zoeken de markt af naar woningen die aan uw criteria voldoen.

Wij onderhouden voor u contact met diverse makelaars en maken de afspraken.

Wij begeleiden u tijdens de bezichtigingen en plannen afspraken met derden.

Het gebied verkennen

In deze fase selecteren we in overleg met u een aantal woningen die de moeite van een bezichtiging waard zijn. Wij plannen voor u de bezichtigingen met diverse makelaars uit ons netwerk en begeleiden u tijdens deze bezoeken. >Bekijk woningen op Costaselect.com

Maar voordat we u woningen laten zien, gaan we het gebied goed verkennen. De ervaring leert dat u dan beter in staat bent een goede keuze te maken tussen verschillende dorpen en wijken. Het komt niet vaak voor, maar het is mogelijk dat een dorp u in het geheel niet aanspreekt, of een wijk spreekt minder tot de verbeelding dan verwacht. We kunnen woningbezoeken in dat gebied laten vervallen. De dorpen zijn zeer divers, dus over het algemeen mondt een bezoek uit in een duidelijke voorkeur.

1e en 2e bezichtiging

Tijdens de bezichtigingen kunnen wij u wijzen op eventuele gebreken en onvolkomenheden. Daarnaast kunnen we u een inschatting geven van de waarde en letten we op zaken als zonligging en vochtigheid van de regio.

Bij een tweede bezoek kunnen we voor u hulp inschakelen van onze bouwkundige die aandacht besteedt aan technische aspecten. Voor ongeveer € 400 stelt hij een compleet bouwkundig rapport op in het Nederlands. Wilt u deze aspecten mondeling te horen krijgen en direct de consequenties bespreken, dan kan een Nederlandse bouwkundige meelopen tijdens een bezichtiging. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 200.

De onderhandeling

Heeft u een woning geselecteerd? Dan begeleiden wij u met onze kennis en ervaring bij de onderhandelingen. U blijft kapitein op het schip, wij adviseren en hebben doorgaans een uitvoerende rol. Voor een optimaal resultaat, spelen wij het onderhandelingsspel waarbij onze onderhandelingstechnieken en kennis van verkopers met diverse achtergronden van pas komen. Een Engels echtpaar reageert nu eenmaal anders dan een Spaanse weduwnaar. Geen onderhandeling is hetzelfde: er is altijd een unieke verkoper en een unieke koper.

Aankoop in 3 stappen

Reserveringscontract – Een bondig contract met afspraken en voorwaarden om de woning tijdelijk van de markt te halen. Doorgaans doet de koper een aanbetaling van € 3.000 tot € 10.000.

Voorlopig koopcontract – Opgesteld door uw advocaat waarin duidelijk alle voorwaarden omschreven staan. De koper doet na ondertekening door de verkoper een aanbetaling van 10%.

Notariële akte – Getekend bij een lokale notaris in bijzijn van uw advocaat en een van onze medewerkers.

Veilig kopen in Spanje- controles

Het is essentieel om een goede advocaat in de arm te nemen voor de juridische en administratieve begeleiding. Een opsomming van de werkzaamheden:

Opmaken van het voorlopig koopcontract

Controleren van:

Kadaster (Registro)

+ Schuld op eigendom

+ Rechtmatigheid eigendom

Gemeente

+ Gemeentelijke schulden

+ Bestemmingsplan

+ Bouwovertredingen bij gemeente

+ Schulden bij gemeente

Verdere werkzaamheden:

Aanvraag NIE nummer

Het doen van Betalingen en inhoudingen

Overzetten contracten nutsvoorzieningen

Eerste fiscale vertegenwoordiging klant

Aanwezig bij Transport notaris

Vertaling akte voor ondertekening bij de notaris

Toezien op juistheid contract en betalingen

Laatste inspectie

Samen met ons, of in geval u er zelf niet bij kan zijn in uw opdracht, doen we vlak voor de ondertekening van de notariële akte een laatste inspectie van het aan te kopen pand. We controleren de meterstanden en checken of alles volgens afspraak is opgeleverd. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wilt u een vrijblijvend en kosteloos een oriënterend gesprek in Nederland?
U bent van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

Costa Select heeft het label Mondi Professional

Mondi is een organisatie die opkomt voor de belangen van haar Belgische en Nederlandse leden en hen voorziet van praktische en preventieve informatie om succesvol een (tweede) woning in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland aan te schaffen. Aan het label van Mondi zit een onderzoek vast en er dient een ‘code of conduct’ getekend te worden. Veilig kopen in Spanje.

Lees hier meer over de beoordeling van klanten op de onafhankelijke website van Mondi.

> Lees meer