Dankzij de UNIEKE AANPAK van Costa Select is een huis bouwen in Spanje niet langer een sprong in het diepe. Wij hebben verschillende gerenommeerde partijen voor u samengebracht die ieder op hun gebied medeverantwoordelijkheid dragen voor uw nieuwbouwproject.

Een Huis bouwen in Spanje

Wat wij bieden:

Een vaste bouwsom

Een uniek en volledig individueel ontwerp

Een all-in begroting inclusief leges, maar ook zaken als een keuken, airco etc

Tijdige oplevering conform bestek

Betaal in stappen: nadat een bouwfase is afgerond

Afwerking en materialen conform de door u gemaakte keuzes

Volledig aangelegde tuin

10 jaar garantie op de constructie

Aankoop van een passend grondstuk

Design van de woning op basis van plan van eisen.

Offertes bij lokale gerenommeerde bouwbedrijven

Bouwcontract en controle op vergunningen

Toezicht op de bouw door een specialistisch team

Oplevering gevolgd door juiste inschrijving en aansluiting nutsvoorzieningen

Het Proces in Stappen

Costa Select begeleidt u volledig in alle stappen van het proces.

duurzaam bouwen

Wij bouwen graag duurzaam en denken daarom graag met u mee om het huis te voorzien van o.a. warmtepomp, zonnepanelen, isolerend glas, LED verlichting etc.

van luxe tot zeer luxe

De woning kan voorzien worden van de modernste materialen en hoge mate van comfort. Op basis van uw wensen en budget kan de woning worden toegerust met tal van zaken die leven veraangenamen als verwarmd zwembad, domoticasysteem of complete spa.

individueel design

Onze dienstverlening is 100% maatwerk dus  dat geldt ook voor het design. De voor u ontworpen villa is uniek en zal alleen voor u gebouwd worden.

Een huis bouwen in Spanje: Wie doet wat

Costa Select heeft in de loop der jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd met betrouwbare specialisten. Bij het bouwen van een huis in Spanje is het essentieel de juiste bedrijven/personen met diverse verantwoordelijkheden bij elkaar te brengen voor een optimaal resultaat. Onderstaand een beknopte beschrijving van de belangrijkste partijen en hun specifieke taken bij het bouwproject.


Wij dragen zorg voor de algehele projectbegeleiding: het samenbrengen van alle partijen en het toezien op naleven van de afspraken. Specifieke werkzaamheden zijn het maken van de planning met de bouwer en het maken van de begroting. Daarnaast vervullen wij de hoofdrol in de communicatie van klant naar andere partijen.

architect

hoofdverantwoordelijk voor wat er gebouwd wordt. Is vanaf het begin het creatieve brein en verantwoordelijk voor het maken van het ontwerp, het uitwerken van het bouwbestek naar Nederlandse maatstaven (zeer gedetailleerd vergeleken met de Spaanse), maar ook voor de toekenning van de vergunning en uiteindelijke goedkeuring.

technisch architect

verantwoordelijk voor de technische aspecten waaronder veiligheid op de bouwplaats, controle van de gebruikte materialen, controle op naleving bouwvoorschriften door de aannemer en daarnaast het aftekenen van de certificaten voor deelbetalingen.

bouwbedrijf

committeert zich aan het bouwen volgens bestek met een vaste aanneemsom. Kan gebruikmaken van eigen en ingehuurde partijen voor de bouw van de woning.

tuinarchitect

committeert zich aan het aanleggen van een tuin naar de specifieke wensen van de klant. Vooraf wordt een voorstel gemaakt en dit wordt voor een vast bedrag opgeleverd.

advocaat

verantwoordelijk voor het opstellen van een bouwcontract tussen klant en aannemer/ bouwbedrijf. De advocaat draagt samen met de architect zorg voor de inschrijving en het verkrijgen van de ‘cedula de habitabilidad’, de Spaanse woonvergunning. Ook stelt de advocaat de contracten van de nutsvoorzieningen op naam.

stylist- binnenhuisarchitect

kan de klant behulpzaam zijn bij het maken van keuzes voor materialen en kleurgebruik. Daarnaast kan de stylist helpen bij het samenstellen en installeren van de keuken en de eventuele badkamermeubels. In Spanje gelden deze onderdelen als meubels en niet als onderdeel van de bouw.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wilt u een vrijblijvend en kosteloos een oriënterend gesprek in Nederland?
U bent van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

Een huis bouwen in Spanje of nieuwbouw?

Een huis bouwen in Spanje vereist tijd en commitment. Zoals hierboven aangegeven helpen we u er graag bij. Heeft u echter het idee dat het proces te lang duurt?

Als alternatief voor het bouwen bestaat de mogelijkheid om een huis te kopen en deze te verbouwen. Dat is doorgaans sneller te realiseren dan een geheel nieuw project en is natuurlijk ook duurzaam.

> Lees meer over de mogelijkheden

Daarnaast beschikken wij over een behoorlijk aantal nieuwbouwprojecten die zich in verschillende stadia bevinden: ontwerpen, woningen in aanbouw, maar ook huizen die reeds zijn afgebouwd?

> Ga naar onze nieuwbouwwoningen