In 2005 zijn we gestart met het begeleiden van verbouwingen voor onze klanten die een huis hebben in Spanje. Sindsdien hebben we vele grote en kleine verbouwingen in goede banen geleid. Dit varieert van kleine verbouwingen als het aanleggen van terrassen en vernieuwen van keuken en badkamers tot het volledig strippen en renoveren van woningen.


Professionele begeleiding

Costa Select beschikt over een Nederlandse bouwkundige met meer dan 20 jaar ervaring in bouwbegeleiding in Nederland en Spanje. Hij verzorgt de bouwinspecties, onderhoudt contact met de klant, (eventueel) architect en bouwer en stuurt het project aan op kwaliteit, budget en planning.

Verbouwing villa Moraira

Deze villa werd in ca. 6 maanden tijd volledig gestript: de gevels werden opgetrokken, de lay-out aangepast, de terrassen aangelegd, ommuring aangepast, alle elektra en loodgieterswerk werd vernieuwd, kortom een volledig gemoderniseerde woning. Daarnaast werd de garage omgebouwd tot twee aparte slaapkamers met badkamer, het zwembad is opnieuw betegeld en er is een grote, deels overdekte, buitenkeuken geplaatst. Het project werd in maart 2017 opgeleverd.

Renovatie in ibiza-stijl

Deze verbouwing is uitgevoerd in 2013. Er is een pand aangekocht in licht verval, maar wel op een mooie plek in Benissa. Vervolgens heeft een architect tekeningen gemaakt aan de hand van de wensen van de klant. Verhuur stond daarbij hoog op de wensenlijst.

Met dit ‘plan van eisen’ is een moderne Ibiza-stijl woning getekend die we vervolgens met een Nederlandse lokale aannemer hebben gerealiseerd.

Renovatie in traditionele stijl

Deze verbouwing dateert uit 2011. Dit oude vervallen huis op een prachtige locatie met een vervallen ruïne op het perceel werd in ere hersteld en voorzien van vele extra meters.

kleine verbouwingen

Wanneer u een bestaande woning koopt is dat zelden 100% uw smaak of het gewenste comfort. Dan kan een kleine verbouwing ervoor zorgen dat de woning ‘eigen’ wordt en helemaal als die van u voelt. Te denken valt aan een nieuwe keuken of badkamer, of het leggen van een nieuwe vloer of terras, maar ook het plaasten van een buitenkeuken. Deze kleine verbouwingen kunnen met een kleine vergunning worden gerealiseerd in korte tijd.

grote verbouwingen

Wanneer u ervoor kiest een woning te kopen op een prachtige plek, maar waar veel aan moet gebeuren – denk aan nieuwe elektra, kozijnen, een uitbouw etc., dan spreken we over een grote verbouwing en hebben we een bredere vergunning nodig. Hiervoor maken we gebruik van architecten die de plannen uitwerken in een project dat door het College van Architecten en de gemeente dient te worden goedgekeurd.

Wat kan Costa Select u bieden?

Costa Select beschikt over een uitgebreid en breed netwerk van specialisten. Door bij een verbouwing of renovatie een beroep te doen op onze partners, bespaart u veel tijd, geld en zorgen.

De belangrijkste pijlers:

Het team – Wij werken met gerenommeerde aannemers, architecten, technisch architecten, advocaten, stylisten en bouwkundigen.

De ervaring – Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiden van verbouwingen, totale renovaties en nieuwbouwprojecten aan de Costa Blanca.

De werkzaamheden – Er zijn voor ons 3 fases in ieder verbouwingsproces: inventariseren, organiseren en controleren.

Inventariseren – Wij luisteren naar uw behoeften.

Organiseren – Afhankelijk van uw wensen kunnen we een geschikt project voor u vinden en helpen veilig aan te kopen, een plan laten uitwerken door een architect, een vergunning aanvragen, offertes voor u aanvragen, planningen opstellen, afspraken maken et cetera.

Controleren – Tijdens de bouwperiode kunnen wij u van dienst zijn door controles uit te oefenen op de kwaliteit, de afgesproken planning en het budget. Wij werken met een Nederlandse bouwkundige met ruim 20 jaar ervaring in bouwbegeleiding in Nederland en Spanje.