In 2005 zijn we gestart met het begeleiden van verbouwingen voor onze klanten die een huis hebben in Spanje. Sindsdien hebben we vele grote en kleine verbouwingen in goede banen geleid. Dit varieert van kleine verbouwingen als het aanleggen van terrassen en vernieuwen van keuken en badkamers tot het volledig strippen en renoveren van woningen.


Verbouwing villa Moraira

Deze villa werd in ca. 6 maanden tijd volledig gestript: de gevels werden opgetrokken, de lay-out aangepast, de terrassen aangelegd, ommuring aangepast, alle elektra en loodgieterswerk werd vernieuwd, kortom een volledig gemoderniseerde woning. Daarnaast werd de garage omgebouwd tot twee aparte slaapkamers met badkamer, het zwembad is opnieuw betegeld en er is een grote, deels overdekte, buitenkeuken geplaatst. Het project werd in maart 2017 opgeleverd.

Metamorfose Javea 2024

Deze verbouwing werd gerealiseerd door het team van Costa Select in slechts 8 maanden tijd. Van de planning tot en met de uitvoering inclusief tuinaanleg en geheel bemeubeld opgeleverd aan onze tevreden klanten.


Vóór en ná verbouwing

Je kent het wel. Je scrollt door een aantal Spaanse woningen heen op websites en vindt vrijwel alleen maar huizen die zowel qua materialen als inrichting een sfeer van lang geleden oproepen. Wat je daarmee kan? Deze video is een klassiek voorbeeld van een Spaanse vakantiewoning die we hebben verbouwd naar een moderne duurzame villa.

Wat kan Costa Select u bieden?

Costa Select beschikt over een uitgebreid en breed netwerk van specialisten. Door bij een verbouwing of renovatie een beroep te doen op onze partners, bespaart u veel tijd, geld en zorgen.

De belangrijkste pijlers:

Het team – Wij werken met gerenommeerde aannemers, architecten, technisch architecten, advocaten, stylisten en bouwkundigen.

De ervaring – Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiden van verbouwingen, totale renovaties en nieuwbouwprojecten aan de Costa Blanca.

De werkzaamheden – Er zijn voor ons 3 fases in ieder verbouwingsproces: inventariseren, organiseren en controleren.

Inventariseren – Wij luisteren naar uw behoeften.

Organiseren – Afhankelijk van uw wensen kunnen we een geschikt project voor u vinden en helpen veilig aan te kopen, een plan laten uitwerken door een architect, een vergunning aanvragen, offertes voor u aanvragen, planningen opstellen, afspraken maken et cetera.

Controleren – Tijdens de bouwperiode kunnen wij u van dienst zijn door controles uit te oefenen op de kwaliteit, de afgesproken planning en het budget. Wij werken met een Nederlandse bouwkundige met ruim 20 jaar ervaring in bouwbegeleiding in Nederland en Spanje.

Foto’s vóór en ná verbouwing

kleine verbouwingen

Wanneer u een bestaande woning koopt is dat zelden 100% uw smaak of het gewenste comfort. Dan kan een kleine verbouwing ervoor zorgen dat de woning ‘eigen’ wordt en helemaal als die van u voelt. Te denken valt aan een nieuwe keuken of badkamer, of het leggen van een nieuwe vloer of terras, maar ook het plaasten van een buitenkeuken. Deze kleine verbouwingen kunnen met een kleine vergunning worden gerealiseerd in korte tijd.

grote verbouwingen

Wanneer u ervoor kiest een woning te kopen op een prachtige plek, maar waar veel aan moet gebeuren – denk aan nieuwe elektra, kozijnen, een uitbouw etc., dan spreken we over een grote verbouwing en hebben we een bredere vergunning nodig. Hiervoor maken we gebruik van architecten die de plannen uitwerken in een project dat door het College van Architecten en de gemeente dient te worden goedgekeurd.


“…….totale verbouwbegeleiding, overal werden we bij geholpen en geadviseerd. Hierdoor hebben we niet alleen op een fijne manier een huis gevonden en gekocht, maar is de verbouwing in Spanje ook geheel naar wens gegaan. Als ik van anderen hoor hoe zij verbouwd hebben in Spanje, kan ik niet anders dan Marc en zijn hele team bijzonder dankbaar zijn.” 
 

HENKJAN SMITS (02-05-2022)